5 Ιαν 2021

Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου «βαφτίζονται» «Αλβανοί Ορθόδοξοι»

Στην Αλβανία οι εθνικιστικοί κύκλοι προσπαθούν να «σβήσουν» την ελληνική μειονότητα «βαφτίζοντάς» την «Αλβανούς Ορθόδοξους». Σε αυτό βεβαίως έχουν συνεργούς και αρκετούς Έλληνες εξωμότες. Ιδίως μεταξύ των Βλάχων σημαντικό ποσοστό επιλέγει να αυτοπροσδιορίζονται ως «Αλβανοί» κι αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

Ο ίδιος ο Έντι Ράμα είναι από πατέρα Βλάχος και η μητέρα του είναι Βορειοηπειρώτισσα από τη Χειμάρρα.

Πολλοί «Αλβανοί» βουλευτές με «αλβανοποιημένα» ονόματα και επώνυμα, που κάνουν «μπαμ», προέρχονται από την ίδια «φωλιά» εξωμοτών.

Ο Θεμιστοκλής Γερμένης (1871-1917), με αδέλφια τον Σπύρο, τον Τηλέμαχο, την Αλεξάνδρα και την Ευτέρπη, εθνικός ήρωας τον Αλβανών στην Κορυτσά, διακρίθηκε ως σφαγέας Ελλήνων. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης (1827-1895), που προσηλυτίστηκε στον Προτεστανισμό, θεωρείται ο δημιουργός της σύγχρονης αλβανικής γλώσσας. Ο Γεώργιος Κυριαζής, επίσης προσηλυτίστηκε στον Προτενταντισμό, θεωρείται ένας από τους δημιουργούς του αλβανικού αλφαβήτου. Η μία αδελφή του Σεβαστή Κυριαζή άνοιξε το πρώτο αλβανικό σχολείο στην Κορυτσά. Η δεύτερη αδελφή, Παρασκευή Κυριαζή, επίσης δασκάλα, μία από τους δημιουργούς του αλβανικού αλφαβήτου. Οι αδελφές Κυριαζή θεωρούνται «οι μητέρες της αλβανικής εκπαίδευσης». Τι ήταν όλοι αυτοί κι άλλοι που δεν έχει νόημα να αναφέρουμε;

Δεν ήταν Αλβανοί. Ήταν Βλάχοι και για κάποιο λόγο αφού «προσηλυτίστηκαν» σε αλλότριους σχεδιασμούς υπηρέτησαν φανατικά τον αλβανικό εθνικισμό.

Δημιούργησαν αλβανική γλώσσα, αλβανική γραφή και αλβανική εθνική συνείδηση, ενώ οι ίδιοι είχαν γεννηθεί Έλληνες και μάλιστα με αρχαιοελληνικά ονόματα, ωστόσο, αποστάτησαν από το ελληνικό έθνος και εργάστηκαν για τη δημιουργία του αλβανικού έθνους. Διακρίθηκαν ως οι μεγαλύτεροι εχθροί των Ελλήνων.

«Σκάνδαλο»

Έτσι λοιπόν, ως «σκάνδαλο» παρουσιάζει αλβανικό δημοσίευμα, την αποδοχή του Έντι Ράμα στην καταγραφή της ελληνικής μειονότητας στη Αλβανία, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθορίζονται ως μειονοτικές περιοχές, κοινότητες και δήμοι όπου υπάρχει, όπως σημειώνεται, αλβανική πλειοψηφία.

«Στον δήμο Πρεμετής υπάρχει μία μειονοτική περιοχή, η κοινότητα της Τσαρτσόβας ή Κεράσοβου η οποία κατοικείται από Αλβανούς Ορθόδοξους χριστιανούς. Ομοίως η κοινότητα Βιοβίστας στην Πρεμετή».

«Στο Δήμο των Αγίων Σαράντα, η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μειονότητες τους κατοίκους του χωριού Μετόχι, το οποίο έχει συντριπτική πλειοψηφία Αλβανών, ενώ η παρουσία της ελληνικής μειονότητας είναι πολύ μικρή.

»Στον Δήμο Αυλώνα έχουμε μειονότητες, τους κατοίκους των χωριών Άρτα και Σβέρνιτσα, που κατοικούνται μόνο από Αλβανούς Ορθόδοξους χριστιανούς.

»Στο Δήμο της Κονίσπολης, το χωριό Τζάρε έχει μειονότητα με κατοίκους Αλβανούς Ορθόδοξους χριστιανούς και τσάμηδες.

»Το ίδιο συμβαίνει με το χωριό Τσιφλίκι σε αυτόν τον δήμο με πλειοψηφία Αλβανούς Ορθόδοξους χριστιανούς και τσάμηδες.

»Στον δήμο του Αργυροκάστρου, το χωριό Αντών Πότσι με βλάχους, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν είναι Έλληνες.

»Και πάλι στον δήμο Κονίσπολης συναντάμε την ελληνική μειονότητα στο χωριό Σκάλα, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Βλάχοι.

»Αυτά τα χωριά που δηλώθηκαν ελληνικά μειονοτικά με την υπογραφή του Έντι Ράμα έχουν δημοσιευτεί στον επίσημο ιστότοπο της ελληνικής κυβέρνησης», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Πότε θα ασχοληθεί σοβαρά η Ελλάδα με την Αλβανία;

Η Ελλάδα με το αλβανικό ζήτημα δεν έχει ασχοληθεί ποτέ σοβαρά και με συνέπεια.

Έχει επιτρέψει ένα «αποτυχημένο κράτος» να εφαρμόζει συστηματική εθνοκτονία εδώ και σχεδόν ένα αιώνα.

Οι Έλληνες που κράτησαν ζωντανή την ελληνική τους συνείδηση, μέσα σε αυτό το ασφυκτικό φεουδαρχικό καθεστώς, πραγματικά είναι ήρωες.

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι ιερό και αυτό πρωτίστως ισχύει για τις μειονότητες που ωθούνται με τη βία να εγκαταλείψουν την εθνική τους ταυτότητα.

Εάν η Ελλάδα έχει υπογράψει κάποιο «μυστικό πρωτόκολλο» πριν 100 χρόνια, με το οποίο συμφώνησε να παραχωρήσει συμπαγείς ελληνικούς πληθυσμούς στον εξαλβανισμό, ας το πει.

Εάν όχι, τότε γιατί
αλλοτρίωση;

Και όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά και στα Σκόπια, στη Βουλγαρία, στη Μέση Ανατολή.

Αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα, ιδίως όταν το έθνος μας αντιμετωπίζει δημογραφική συρρίκνωση και προτείνεται από κάποιους, δήθεν «προοδευτικούς», ο εποικισμός της χώρας με Ασιάτες, ενώ υπάρχουν δεξαμενές ελληνικού πληθυσμού που έχουν εγκαταλειφθεί.

Θα υπερασπιστούμε επιτέλους τις ελληνικές μειονότητες;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © All rights reserved - Επιτρέπεται αναδημοσίευση μόνο αν αναφέρεται το Dialefsis