Πώς ξεχωρίζουμε τα μπαγιάτικα από τα φρέσκα αυγά;

Για να καταλάβετε αν τα αυγά που θέλετε να μαγειρέψετε
είναι φρέσκα ή κάποιων ημερών, απλά βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό και αν
παραμείνουν στον πάτο τότε είναι φρέσκα, αν σταθούν κατακόρυφα είναι 5-6 ημερών
και αν επιπλέουν είναι μπαγιάτικα.
Όταν βράζετε αυγά προσθέστε αλάτι για να ξεφλουδίσουν
πιο εύκολα και ρίξτε λίγο ξύδι για να μην ραγίσουν ή 2 σταγόνες γάλα ή αλείψτε
τα με λεμόνι και να μην τα βάλετε να βράσουν κατευθείαν από το ψυγείο.
Όταν κάνετε ομελέτα προσθέστε στο μείγμα σόδα
μαγειρικής, λίγο γάλα και ελάχιστο νερό για να γίνει πιο αφράτη.
Για να φύγει η μυρωδιά του αυγού π.χ. από πάγκο
κουζίνας, από χαλί κ.λπ.. ρίξτε λίγο αλάτι.
Για να μην μυρίζουν τα ποτήρια σας και τα πιάτα, αυγό
πριν τα πλύνετε ξεπλύνετε τα με το κατακάθι από ελληνικό καφέ ή ξύδι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου