26 Ιουν 2016

Τα 7 ενεργειακά κέντρα του σώματος: Τσάκρας

Τα τσάκρας είναι ψυχικά κέντρα ενέργειας που βρίσκονται στο σώμα μας και λειτουργούν συνεχώς.
Δεν ελέγχονται συνειδητά από εμάς.
Η ροή της ενέργειας τους, προκαλεί διάφορες ψυχοσωματικές καταστάσεις.

1ο Τσάκρα ή Ριζικό τσάκρα: βρίσκεται στην βάση της σπονδυλικής στήλης, στον κόκκυγα.
Αντιπροσωπεύει τη βασική προϋπόθεση της επιβίωσής μας – όλους τους φόβους, τις ενοχές και την ανασφάλεια μας. Μας φέρνει σε επαφή με την γη. Όταν δεν λειτουργεί καλά το άτομο μπορεί να υποφέρει από αδυναμία, ανασφάλεια, έλλειψη ζωτικότητας, γρήγορη γήρανση κ.α.
Ο αδένας που συνδέεται με το 1ο τσάκρα είναι τα επινεφρίδια και το χρώμα του είναι το κόκκινο.

2ο Τσάκρα ή Ιερό τσάκρα: κυβερνά το αναπαραγωγικό σύστημα και βρίσκεται πάνω από τα γεννητικά μας όργανα. Αντιπροσωπεύει το πάθος μας και την φλόγα που έχουμε ώστε να δημιουργήσουμε και να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας. Επίσης φανερώνει την ευχαρίστηση που αντλούμε από τις σεξουαλικές μας σχέσεις. Όταν δεν λειτουργεί καλά το άτομο μπορεί να υποφέρει από σεξουαλική ανικανότητα ή υπερβολική εμμονή με το σεξ, φοβίες, ταμπού, προβληματικές σχέσεις κ.α.
Ο αδένας που συνδέεται με το 2ο τσάρκα είναι οι γεννητικοί αδένες (όρχεις και ωοθήκες) και το χρώμα του είναι το πορτοκαλί.

3ο Τσάκρα ή Ηλιακό πλέγμα: βρίσκεται στην περιοχή του στομάχου και αντιπροσωπεύει το εγώ μας. Είναι το κέντρο του νευρικού μας συστήματος και φανερώνει την ανάγκη μας να αυτό-προσδιοριστούμε ως άτομα, την δύναμή μας, την εξουσία που ασκούμε στους άλλους. Όταν δεν λειτουργεί καλά το άτομο μπορεί να υποφέρει από άγχος, δυσαρέσκεια, άσκηση κριτικής, κολίτιδα, ματαιοδοξία, έλλειψη αυτοπεποίθησης κ.α.
Ο αδένας που συνδέεται με το 3ο τσάκρα είναι το πάγκρεας και το χρώμα του είναι το κίτρινο.

4ο Τσάκρα ή Τσάκρα της Καρδιάς: βρίσκεται στο σημείο του θώρακα και αποτελεί την γέφυρα ανάμεσα στην σωματική και πνευματική μας ενέργεια. Αντιπροσωπεύει την αγάπη, την κατανόηση και την συμπόνια. Όταν δεν λειτουργεί καλά το άτομο μπορεί να νοιώθει θλίψη, απογοήτευση, συναισθηματική ψυχρότητα, ζήλεια, άσθμα, συναισθηματικά εμπόδια. Ο αδένας που συνδέεται με το 4ο τσάκρα είναι ο θύμος αδένας και το χρώμα του είναι το πράσινο.

5ο Τσάκρα ή Τσάκρα του Λαιμού: βρίσκεται στον λαιμό και είναι το κέντρο της εμπιστοσύνης, της έκφρασης και της επικοινωνίας μας, είτε λεκτικής είτε δημιουργικής. Ανοίγει όσο περισσότερο κατανοούμε και εμπιστευόμαστε το πνευματικό μας κομμάτι. Όταν δεν λειτουργεί καλά το άτομο μπορεί να έχει προβλήματα επικοινωνίας, έλλειψη ειλικρίνειας, φλυαρία, προβλήματα θυρεοειδή, τραύλισμα κ.α.
Ο αδένας που συνδέεται με το 5ο τσάκρα είναι ο θυρεοειδής και το χρώμα του είναι το γαλάζιο.


6ο Τσάκρα ή Τσάκρα του Τρίτου Ματιού: βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου και είναι το κέντρο της διαίσθησης και της εσωτερικής σοφίας μας. Αντιπροσωπεύει τον ανώτερο εαυτό μας, τις ιδέες μας, την φαντασία μας και την ανώτερη κατανόηση της ζωής και των υψηλών ιδεών. Όταν δεν λειτουργεί καλά το άτομο μπορεί να έχει νοητική σύγχυση, κατάθλιψη, έλλειψη φαντασίας, απόρριψη των πνευματικών ιδεών, εμμονές, πονοκεφάλους κ.α.
Ο αδένας που συνδέεται με το 6ο τσάκρα είναι η υπόφυση και το χρώμα του είναι το βαθύ μπλε.


7ο Τσάκρα ή Τσάκρα του Στέμματος: βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού και αποτελεί τον σύνδεσμο μας με υψηλότερες μορφές ενέργειας. Εδώ αρχίζουμε να εμπνεόμαστε για να ζήσουμε. Εδώ αρχίζει η φώτιση και η επικοινωνία με τις ανώτερες σφαίρες. Για να λειτουργήσει αυτό το τσάκρα χρειάζεται να βρίσκονται σε αρμονία και τα υπόλοιπα 6.
Όταν δεν λειτουργεί καλά το άτομο μπορεί να νοιώθει μοναξιά, αβεβαιότητα, αγωνία για το μέλλον, προσκόλληση στο παρελθόν, εγκεφαλικό κ.α.
Ο αδένας που συνδέεται με το 7ο τσάκρα είναι η επίφυση και το χρώμα του είναι το βιολετί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © All rights reserved - Επιτρέπεται αναδημοσίευση μόνο αν αναφέρεται το Dialefsis