16 Μαρ 2016

Κορεατική χερσόνησος & πυρηνική απειλή

 Ο φόβος πυρηνικών και πυραυλικών απειλών από τη Βόρεια Κορέα έχει  ανακινήσει συζητησεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα θέμα που έχει θεωρηθεί από καιρό πολύ παράλογο ακόμα και για να μιλήσουμε.
Οι Αμερικανοί ειδικοί ασφαλείας έχουν δημοσιεύσει πρόσφατα άρθρα δίνοντας έμφαση, για να προτρέψουν τη Σεούλ να αναζητήσει το δικό της πυρηνικό πρόγραμμα .
Αυτό δείχνει ότι οι ΗΠΑ αρχίζουν να αισθάνονται πραγματική ανησυχία.
Ο πυρηνικός εξοπλισμός της Σεούλ δεν πρέπει να απορριφθεί ως ανοησίες, αφού η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να πιέζει και να "παίζει" με τα πυρηνικά-πυραυλικά προγράμματα μεγάλου βεληνεκούς.
"Θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να εξοπλιστεί με πυρηνικά η Νότια Κορέα", δήλωσε στην Huffington Post ο Αμερικανός αξιωματούχος-αναλυτής στο Ινστιτούτο Cato Doug Bandow.
"Η Πιονγκγιάνγκ αναπτύσσει συνεχώς πυρηνικά όπλα, μια κακή επιλογή που θα μπορούσε να γίνει καταστροφική για τον πλανήτη. Μία εναλλακτική λύση θα ήταν η  ανάπτυξη πυρηνικών όπλων των συμμάχων", είπε.
   Μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της περασμένης εβδομάδας της Βόρειας Κορέας, ορισμένα μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Νότιας Κορέας ζήτησαν την ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων στη χώρα. Η κυβέρνηση απέρριψε την ιδέα, λέγοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της Κορεατικής Χερσονήσου χωρίς πυρηνικά.
  Ο Bandow είπε ότι η δημόσια υποστήριξη στη Νότια Κορέα για την πυρηνική επιλογή είναι επίσης για καλό.
"Όπως και η Ιαπωνία, η Δημοκρατία της Κορέας θα μπορούσε να αναπτύξει ένα όπλο γρήγορα αν επιχειρούσε να το κάνει, ίσως σε λίγους μήνες», είπε.
Επίσης συνέκρινε την κατάσταση στη Βορειοανατολική Ασία. "Μόνο οι κακοί οπλοφορούν". Η Κίνα, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα έχουν όλοι πυρηνικά όπλα, ενώ οι σύμμαχοι της Αμερικής, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, δεν έχουν, και αναμένουν την Ουάσιγκτον για να τους υπερασπιστεί, είπε.
  "Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία είναι σημαντικοί διεθνείς εταίροι, αλλά η προστασία τους ίσως δημιουργήσει απειλή για την πατρίδα".
 Βεβαίως τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι αρκετά:
Ο πυρηνικός εξοπλισμός και της Ν. Κορέας θα φέρει ισοζύγιο δυνάμεων στην περιοχή; ή θα είναι πρόκληση για τους αντιπάλους;
Η Β. Κορέα θα μείνει απαθής σε αυτό το ενδεχόμενο την ώρα που ο συγκεκριμένος κυβερνήτης της δεν είναι και ο πιο ψύχραιμος του κόσμου;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © All rights reserved - Επιτρέπεται αναδημοσίευση μόνο αν αναφέρεται το Dialefsis